Unesite svoju email adresu kako biste mogli da preuzmete brošuru

MWC Barselona 2024 – Na izvoru inovacija

U svetu telekomunikacija kraj februara je tradicionalno najinteresantnije doba godine zbog svih novina koje najveće svetske kompanije na ovom polju predstavljaju na MWC (Mobile world Congress) u Barseloni. Tako je bilo i ove godine gde su učesnici i šira javnost mogli da sagledaju najnovije trendove i tendencije na osnovu kojih je moguće projektovati buduća kretanja u oblasti mobilnih telekomunikacija. Kompanija Ibis Instruments, kao regionalni lider koji gotovo tri decenije uspešno posluje u domenu test i merne opreme značajnu pažnju obraća na učešće na svakom MWC-u koji gotovo uvek otvori nove mogućnosti razvoja.

Među značajnim novinama predstavljenim od strane naših vendora, najprestižnijih kompanija u domenu test i merne opreme istaklo se nekoliko njih. Tu pre svega mislimo na korišćenje veštačke inteligencije u domenu RAN automatizacije i optimizacije kao i rešenje za testiranje bezbednosti Open RAN arhitekture predstavljene od kompanije Viavi Solutions. Još jedan bitan domen u kome je Viavi napravio značajan iskorak je i analitika korisnika i servisa korišćenjem AI i ML alata, o čemu su posetioci ovogodišnjeg MWC-a imali prilike da čuju sve detalje.

Ništa manje novina nije bilo ni od strane kompanije Keysight Technologies koja je svoj fokus stavila na rešenja iz domena naprednih NTN mreža kao i unapređenju energetske efikasnosti u Open RAN tehnologiji. Uz to, značajan fokus bio je i na sinergiji Ai i ML i testiranju najnovijih WiFi 7 i 5G uređaja uz automatizaciju koja isključuje ljudski faktor.

Značajna novina dolazi i od kompanije Microchip koja je prezentovala svoj novi uređaj TP4500 (Time Provider Grandmaster) koji nudi fleksibilnost povezivanja različitih generacija mrežnih elemenata, što pomaže prilikom optimizacije investicija operatora u infrastrukturu. Ovaj uređaj poseduje jedinstvene karakteristike u vidu 25G interfejsa i podrške za sub nanosecond sinhronizaciju.

Navedene novine publici su predstavljene od strane kompanija sa kojima Ibis Instruments uspešno sarađuje dugi niz godina i čija je rešenja implementirao širom regiona. Sa svim kompanijama koje čine njegov portfolio Ibis Instruments sarađuje veoma blisko kroz projekte implementacije i održavanja opreme ali i kroz organizaciju stručnih seminara koji imaju edukativan karakter. Sa druge strane, ono što MWC čini posebnim jeste što predstavlja jako dobru priliku za proširenje portfolija i uspostavljanje saradnje sa novim firmama a sve u cilju pružanja sveobuhvatne podrške partnerskim kompanijama.

„Osim sagledavanja budućih strateških pravaca industrije i dodatnog proširenja portfolija proizvoda i usluga , značajan razlog našeg učešća na MWC-u jeste i podrška našim klijentima u direktnom povezivanju sa našim vendorima, vodećim kompanijama iz domena test i merne industrije koje će se potruditi da ponude adekvatna rešenja čak i za vrlo specifične probleme“ rekao je Bojan Nikolić, direktor Prodaje kompanije Ibis Instruments.

share

Link kopiran!