Unesite svoju email adresu kako biste mogli da preuzmete brošuru

Ibis Instruments podržao RATEL u kreiranju Portala za prikaz mapa pokrivenosti mobilnih mreža

Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) kao centralno državno telo koje se bavi regulisanjem tržišta telekomunikacija, u saradnji sa kompanijama ATDI i njenim zastupnikom Ibis Instruments razvila je Portal za prikaz mapa pokrivenosti mobilnih mreža. Ovaj Portal ima mogućnost prikaza pokrivenosti mobilnih mreža svih operatora i tehnologija koje se trenutno koriste, a rezultate je moguće pratiti u različitim vremenskim okvirima.

„Veoma nam je drago što je RATEL prepoznao Ibis Instruments kao partnera koji na najbolji način može da izvede implementaciju i optimizaciju alata, ključnu za uspeh ovog kompleksnog projekta. Kao firma koja već 25 godina posluje kao lider na tržištu Srbije i regiona u oblasti ICT merne opreme, od samog početka bili smo deo evolucije Telco segmenta koji predstavlja pokretač digitalne transformacije našeg društva. Upravo zbog toga je veoma bitno održati fer konkurenciju kao zdrav osnov razvoja telekomunikacione infrastrukture, što je jedan od suštinskih ciljeva projekta kreiranja nezavisnog Portala za prikaz mapa pokrivenosti mobilnih mreža“ rekao je Srđan Matić, direktor Serktora za test i mernu opremu i sisteme kompanije Ibis Instruments.

Portal odnosno mape pokrivenosti proizvod su obrade određenih skupova podataka dobijenih od mobilnih operatora koji korišćenjem alata za planiranje radio mreže, odnosno optimizovanog predikcionog modela u tandemu sa digitalnim modelom terena i podacima o tipu zemljišta prave odgovarajuće mape predikcije pokrivenosti.

Kreiranje Portala veoma je bitno jer doprinosi transparentnosti u domenu pokrivenosti signalom mobilnih mreža od čega najveći benefit imaju krajnji korisnici koji sada mogu da uporede nivo pokrivenosti različitih operatora za određenu geografsku lokaciju. Takođe ovakav uporedni prikaz omogućava operatorima da uvide gde postoji prostor za unapređenje i osnaže svoju mrežu kako bi korisnicima omogućili još bolje korisničko iskustvo.

share

Link kopiran!