Unesite svoju email adresu kako biste mogli da preuzmete brošuru

Uspešno završena Sinergija 2017

Završena je još jedna Sinergija, godišnji skup Microsoft-a namenjen kompanijama iz privatnog i javnog sektora, kao i pojedincima koji se bave informacionim tehnologijama. Pored dve uobičajene celine – Tech Days i Business Day – tema ovogodišnjeg skupa bila je i EDU Sinergija, manifestacija namenjena studentima i obrazovnim institucijama.

Skup je otvoren uvodnim predavanjem, koje su održali Željko Vujinović, direktor kompanije Microsoft Serbia, Dragan Tomić, direktor razvojnog centra i Nikola Božinović, direktor kompanije Frame, na kojem se govorilo o digitalnoj transformaciji, te poslovanju „u oblaku“ koje ukida barijere i omogućavaju startapima, malim i srednjim preduzećima da pronađu svoje mesto na digitalnoj mapi sveta.

Naredna dva dana usledio je niz predavanja koja su održali zaposleni kompanije Microsoft, partneri i stručnjaci, a bila su podeljena po kategorijama, te je opšti utisak da je svako mogao da pronađe temu za sebe.

Kompanija Ibis Instruments, kao sponzor ovogodišnje Sinergije, drugog dana konferencije je nastupila sa prezentacijom „Ibis Performance Insights – advanced Big Data analytics platform”. Tema ovog predavanja bilo je Big Data rešenje Ibis Performance Insights – iPi, sa fokusom na arhitekturu samog rešenja i predstavljanjem njegovih najznačajnijih funkcionalnosti. Najviše je bilo reči o različitim Big Data tehnologijama i algoritmima za prevazilaženje izazova u oblasti performance management-a različitih sistema.

share

Link kopiran!