Automatizacija IT Procesa

Automatizujte procese i unapredite efikasnost

Implementirajte i automatizujte vaše IT procese prema ITIL best practices. Rešenja predložena od strane Ibis Instruments-a omogućavaju implementaciju različitih IT procesa koji će usmeriti vaše operativne aktivnosti sa jasnom raspodelom odgovornosti po funkcionalnim grupama unutar organizacije i omogućiti kontinualno poboljšavanje IT procesa.

Rešenja omogućavaju kompletnu implementaciju podrške za funkcije Service Desk-a i povezanih IT procesa kao i pouzdanog CMDB-a koja predstavlja ključnu komponentu za sve IT procese. Omogućavaju bolju vidljivost unutar okruženja putem razumevanja zavisnosti između infrastrukture i servisa i samim tim bolje upravljanje promenama i release-ovima minimizujući neplanirane ispade biznis servisa. Najrelevantniji IT procesi koji se implementiraju u okviru rešenja su:

 

Request Fulfilment sa povezanim Service Catalog i self-service Portal

  • Incident Management
  • Problem Management
  • Knowledge Management
  • Configuration Management
  • Change Management
  • Release Management
  • IT Asset Management

 

Uspešno primenjena rešenja

Tier 1 provajder je implementirao naše ITSM rešenje kako bi konsolidovao monitoring i automatizovao IT procese.

Provajder je izvršio spajanje fiksne i mobilne kompanije na osnovu njihove grupne globalne strategije. Operacije u sklopu NOC-a su predstavljale kljucnu jedinicu za ovo spajanje. Rad sa više od 30 EMS sistema činio je konsolidaciju NOC-a (Network Operation Center) gotovo nemogućom. Takođe, bilo kakva analiza uticaja mrežnih alarma na servise kao i prioritizacija alarma nekada je bila nemoguća. Implementacija našeg ITSM rešenja je bila ključna karika u uspešnom procesu konsolidacije NOC-a.

Ovaj strateški projekat OSS transformacije je uključio integrisanu implementaciju Alarm Umbrella sistema i Trouble Ticketing sistema za automatizaciju procesa poslovanja (Incident&Problem; Management) i integraciju sa različitim OSS sistemima. Primenom našeg rešenja postignuto je značajno smanjenje broja alarma sa stopom redukcije od preko 95%. Implementirana je napredna inter-domain i cross-domain korelacija alarma koja omogućava automatsko obavljanje root cause analize kompleksinh problema. Izvrsena je integracija i sa 10 drugih OSS sistema i sa strane Fault Management sistema i Trouble Ticketing sistema.

Implementacija našeg ITSM rešenja pomogla se provajderu da poboljša operativne efikasnost, poboljša kvalitet usluga (redukuje MTTR i mrežnu nedostupnost) i poveća prihode usled bržeg TTM (time to market). Automatizacija operativnih procesa je smanjila količinu vremena koju operativno osoblje troši za manuelno izvršavanje taskova.

Koristimo "cookies" kako bismo unapredili funkcionalnost našeg veb sajta. Pritiskom na bilo koji link na ovoj stranici prihvatate korišćenje "cookies".