Unesite svoju email adresu kako biste mogli da preuzmete brošuru

Održan 5. Skup instalatera u organizaciji Ibis Instruments

U Košutnjaku, jednom od najlepših delova Beograda, u restoranu Devetka održan je sada već tradicionalni 5. Skup instalatera koji je okupio više od 70 instalatera iz našeg regiona. Kao i do sada, glavni organizator skupa bio je Ibis Instruments uz podršku najznačajnijih kompanija iz ovog domena – Viavi Solutions, Fujikura i Trend Technologies.

Kao i do sada, prvi deo skupa bio je formalnijeg karaktera gde su učesnici tokom prezentacija mogli da upoznaju najnovije trendove iz domena test i merne opreme. Predavači iz kompanija Ibis Instruments, Viavi Solutions, Fujikura i Trend Technologies predstavili su nove funkcionalnosti za poboljšanje kvaliteta splajsovanja i optimizaciju optičkih mreža. Poseban fokus bio je na rešenjima Viavi Solutions, uključujući najnovija dostignuća u RF simulaciji i forenzičkoj analizi signala.

Na tradicionalnom takmičenju u splajsovanju učestvovalo je 16 timova, svaki sa po jednim predstavnikom. Dinamični dueli, kroz dva kvalifikaciona kruga i samo finale, pokazali su sav takmičarski duh okupljenih profesionalaca. Usresređenost učesnika i timsko bodrenje učinili su čitav događaj izuzetno uzbudljivim.

Pobednik takmičenja bio je Strahinja Vasiljević iz kompanije Supernova, koji je osvojio Fujikura 45S splajser. Drugo mesto je pripalo Lazaru Sredojeviću iz KBV Datacom i kao nagradu je dobio Fujikura striper SS03, dok je treće mesto pripalo Aleksandru Daničiću iz Technical Security Systems koji je osvojio Fujikura nož CT-08. Stručni žiri iz kompanija Telekom, SBB i Ibis Instruments nadgledao je takmičenje, a nakon završetka, žiri je razgovoru preneo svoje iskustvo i znanje prisutnim kolegama iz industrije.

Posle takmičarskog dela događaja, gde su u fokusu bili splajsovanje i teorijsko znanje, druženje se nastavilo u neformalnijem tonu uz ručak. Zanimljive priče sa terena dodatno su učvrstile profesionalne veze i otvorile mogućnosti za nove saradnje. 5. Skup instalatera još jednom je pokazao važnost ovakvih događaja za unapređenje znanja i veština, kao i za povezivanje stručnjaka iz različitih delova industrije. Zahvaljujemo se svim učesnicima i partnerima na podršci i radujemo se budućim susretima.

share

Link kopiran!