Zahvaljujući kvalitetu koji pružamo, saradnji sa vodećim dobavljačima u oblasti testiranja i merenja, i da smo uvek u toku sa najnovijim tehnološkim trendovima, naši instrumenti će zadovoljiti sva očekivanja klijenata, zbog čega smo regionalni lideri u ovoj oblasti.

Merenja u optičkim mrežama

Optičke mreže sa svojim performansama omogućavaju kvalitetan prenos velikih protoka. Poslednjih 20 godina došlo je do naglog razvoja u oblasti optičkih telekomunikacija, što dovodi do pojeftinjenja aktivne i pasivne opreme. Zbog svega navedenog optičke mreže pronalaze primenu od Data centara preko pristupnih mreža do transportnih mreža. Kako bi se na adekvatan način pristupilo njihovom instaliranju, održavanju i eksploataciji potrebno je imati kvalitetne instrumente.

Merenja u bežičnim mrežama

Potreba za sve većim i većim protocima uz kompleksnost na nivou samog biznisa i novih tehnologija, stavlja veliki pritisak na wireless servis provajdere da budu u mogućnosti da nude nove servise koji će ih diferencirati u očima korisnika, a s druge strane da operativni troškovi budu niži.

Metro & Pristupna mreža

Operatori i provajderi servisa (Telco, ISP…) krajnjim korsnicima pružaju široku lepezu servisa sa visokim protocima, kao što su Triple Play servisi (Data, Video i VoIP). Za ove servise potrebno je da savremene pristupne mreže odgovore mnogim izazovima pred koje ih stavljaju zahtevi korisnika. Takođe i različiti medijumi za prenos (bakarna parica, optičko vlakno…) kao i implementirane tehnologije (xDSL, FTTx…) imaju svoje prednosti i mane te je potrebno imati odgovarajuće instrumente koji mogu da testiraju, kako medijum prenosa, tako i same servise na njima.

Merenja u koaksijalnim mrežama

Distribucija Triple Play i dodatnih multimedijalnih servisa koristeći hibridnu optičko‐koaksijalnu (HFC) mrežu, zahteva veoma pouzdanu i dostupnu mrežu u svim segmentima, a posebno u upstream delu. Samim tim upotreba odgovarajuće testne opreme i aplikacija je jedna od ključnih karika za poboljšanje kvaliteta celokupnog sistema, koji će ukazati na događaje koji se moraju rešiti.

Instrumenti za opštu namenu i metorologiju

Instrumenti opšte namene služe kako bi se testirali uređaji i komponente, kao i da bi se merili osnovni parametri, kao što su: napon, otpornost, jačina struje, snaga, frekvencija, vreme… Za svako merenje koje se napravi neophodno je da postoji sigurnost u to da je to merenje precizno i tačno. Pre nego što se bilo koji servis pusti u produkciono okruženje neophodno je izvršiti testiranje u laboratorijskim uslovima gde će se izvršiti emulacija hiljada korisnika kako bi se dobio realan utisak o kvalitetu tog servisa.

Avionics i Radio test oprema

Avionics test oprema se koristi da podrži razvoj, proizvodnju, testiranje i održavanje elektronskih sistema na avionima i helikopterima. Oprema pruža mogućnost testiranja ADS-B sistema, proveru DME opreme, ILS, VOR, Marker Beacona i VHF/UHF komunikacionih sistema, kako komercijalnih tako i vojnih letelica (vazduhoplova). Dodatno, ovom test opremom se može proveriti ispravnost internog GPS prijemnika i to unutar hangara, FMCW, pulsnih merača visine kao i TACAN/TCAS sistema.

Radio test oprema (Radio Test Sets – RTS) verifikuje sve široko zastupljene LMR – Land Mobile Radio standarde i tehnologije, ukljucučujići AM,FM, P25 Phase 1 I 2, TETRA, DMR (MOTOTRBO), NXDN, dPMR I PTC. Ovi instrumenti sadrže test bibiloteke koje omogućavaju automatsko testiranje najzastupljenijih taktičkih i komercijalnih radio stanica kao što su Motorola, Hytera, Kenwood…

Koristimo "cookies" kako bismo unapredili funkcionalnost našeg veb sajta. Pritiskom na bilo koji link na ovoj stranici prihvatate korišćenje "cookies".