Unesite svoju email adresu kako biste mogli da preuzmete brošuru

Izuzetan uspeh 24. Ibis Seminara

Srebrno jezero ponovno je zasijalo kao epicentar inovacija u oblasti test i merne industrije, okupljajući stručnjake već 24. godinu zaredom. Ovogodišnji Ibis seminar, pod intrigantnim sloganom „Creating Excellence, Amplifying Precision“, održan je 19. i 20. oktobra, okupivši preko 300 učesnika iz čak 15 zemalja šireg regiona.

Kontinuirani napredak i strast prema unapređenju kvaliteta događaja rezultirali su povećanjem broja posetilaca, što nije promaklo ni našim vendorima. Aktivno učešće na ovogodišnjem seminaru uzelo je 17 vendora, deljenjem svojih bogatih iskustava i znanja s radoznalom publikom. Nisu zaostajali ni predavači, kako domaći tako i internacionalni, njih preko 20, koji su tokom 2 dinamična dana seminara delili svoje praktično i teorijsko znanje kroz 9 stručnih sesija. Predavanja, a potom i demonstracije na najmodernijim uređajima za testiranje i merenje, su propraćena sa velikom pažnjom i interesovanjem svih prisutnih učesnika.

Na Seminaru su prestavljene raznovrsne i značajne teme koje obuhvataju najsavremenije aspekte tehnologije i infrastrukture. Učesnici su duboko zaronili u teme kao što su „Deployment izazovi u 400/800G mrežama“, gde su istraživali kompleksne tehničke aspekte širokopojasnih mreža visokih brzina. Takođe, fokus je bio na ubrzavanju razvoja 5G koncepata od ideje do tržišta, gde su stručnjaci delili svoja iskustva o procesu razvoja i implementacije nove generacije mrežnih tehnologija. Seminar je takođe istraživao ključnu ulogu optičkog vlakna kao jedine alternative za pristupnu mrežu i diskutovao o mogućnostima za unapređenje energetike, utilities i infrastrukture. Kroz prezentacije o ostvarenjima u oblastima industrije i nauke, učesnici su se dublje upoznali o trendovima i inovacijama u ovim oblastima.

Poseban naglasak je stavljen na optimizaciju kvaliteta mreže kroz testiranje i monitoring zarad unapređenja korisničkog iskustva. Takođe su razmatrane mogućnosti unapređenja svakodnevnih operacija pomoću enterprise i data center alata, nudeći učesnicima praktične primene u poslovnom okruženju. Nadalje, Seminar je bacio svetlo na osnaživanje vladinog sektora putem tehnoloških rešenja, istražujući kako inovacije mogu pozitivno uticati na javni sektor i pružiti bolje usluge građanima. Sve ove teme zajedno su oblikovale bogat i inspirativan program seminara koji je okupio stručnjake iz različitih sektora i omogućio razmenu znanja i ideja.

No, ono što svake godine čini ovo okupljanje posebnim je tradicionalna, gala večera kojom privodim kraju prvi dan seminara. Ova gala večera neizostavno prerasta u dinamičnu žurku, koju uvek sa nestrpljenjem očekujemo. Srebrno jezero nije samo mesto za razmenu znanja, već i za gradnju trajnih prijateljstava i nezaboravnih trenutaka.

Naredne godine nas očekuje još veće uzbuđenje i inovacije jer 25. jubilarni Ibis seminar obećava da će biti nezaboravan, obeležavajući četvrt veka ove prestižne manifestacije. Radujemo se ponovnom susretu na obali Srebrnog jezera!

share

Link kopiran!