IFRS9 Ibis rešenje za banke je robusan softver kreiran na osnovu regionalnog iskustva koje daje praktične odgovore na izazove postavljene IFRS 9 standardom. Omogućava efikasan i dokumentovan proces obračuna umanjenja vrijednosti. Fleksibilan je kako bi odgovarao potrebama svakog klijenta i jednostavnom za upotrebu, web-baziranom rešenju za izazovnu temu.

IFRS 9 Ibis softver za banke predstavlja praktične odgovore na izazove koji su identifikovani tokom prve implementacije standarda IFRS 9. Alat pokriva ceo proces obračuna ili deo umanjenja IFRS 9. IFRS 9 rešenje je napravljeno tako da odgovara potrebama svakog klijenta. Ono je modularno i fleksibilno da pokriva različite metodološke pristupe.

IFRS 9 rešenje za izračunavanje se takođe koristi za:

checkmark-min

Brze simulacije

checkmark-min

Upravljanje ulogama

checkmark-min

Proces planiranja / budžetiranja

Glavne karakteristike su podeljene u module:

staging-module-min

Fazni modul

Kriterijumi postavljanja se lako menjaju brzim simulacijama i pokazuju distribuciju između faza nakon promene kriterijuma.

ECL_calculation_module-min

ECL modul za izračunavanje

ECL modul za izračunavanje baziran na faznom modulu, ECL se računa za sve račune.
(sve tri faze se računaju za svaki račun)

PD modul za iračunavanje

PD modul za iračunavanje je baziran na izračunavanju podatka od klijenta koristeći migracione matrice (između brojeva za dane u kašnjenju ili grupe procena) uključujući FLI i multi-scenarijski pristup.

 

LGD modul za izračunavanje

Izračunavanje LGD-a na osnovu berzanske analize zavisno od podataka i metodologije klijenta.

 

 

Modul izveštavanja

Unapred definisani izveštaji i kontrolne table za brzo ili detaljno izveštavanje, kako bi zadovoljili potrebe klijenata.
Alat za bodovanje / ocenjivanje (mapa) – precizno određivanje kreditnog izveštaja za svakog klijenta, na osnovu najnaprednijih statističkih modela.

 

Alat za bodovanje / ocenjivanje (mapa)  –  precizno određivanje kreditnog izveštaja za svakog klijenta, na osnovu najnaprednijih statističkih modela.

EWS alat (roadmap)  –  omogućava rano otkrivanje problematičnih klijenata, proizvoda i portfolija, kao i praćenje preduzetih aktivnosti za njihovo vraćanje na redovne nivoe rizika, što direktno utiče na profitabilnost banaka.

Koristimo "cookies" kako bismo unapredili funkcionalnost našeg veb sajta. Pritiskom na bilo koji link na ovoj stranici prihvatate korišćenje "cookies".

Ibis