Unesite svoju email adresu kako biste mogli da preuzmete brošuru

Ibis Instruments podržao 26. Seminar radio komunikacija u Ljubljani

Sada već tradicionalno, sam početak godine rezervisan je za značajne događaje na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Ljubljani. Ove godine je to bio 26. po redu Seminar radio komunikacija održan od 31. januara do 2. februara 2024. u prisustvu najkredibilnijih regionalnih stručnjaka i predstavnika najvažnijih kompanija iz ovog domena. Ibis Instruments je kao i do sada dao svoj doprinos u organizaciji ovog bitnog događaja koji na jedinstven način objedinjuje predstavnike akademske zajednice i stručnjake iz industrije.

Kao jedna od najbitnijih regionalnih kompanija u domenu test i merne opreme, sa gotovo tri decenije iskustva u radu na najrazličitijim projektima, Ibis Instruments aktivan je učesnik gotovo svih regionalnih akademskih skupova. Osim sponzorstva kojim je podržao organizaciju „SRK-a“, Ibis Instruments iskoristio je svoju reputaciju i kontakte kako bi upotpunio ovogodišnju agendu obezbeđujući najnoviju demo opremu i stručne predavače iz najznačajnijih svetskih kompanija kao što su Viavi, Wavecontrol i ATDI.

Tako je publika SRK-a ove godine imala prilike da upozna Rubéna Perdiza iz kompanije ATDI. Tokom ove sesije predstavljena su ATDI automatizovana rešenja za upravljanje spektrom koja precizno obrađuju svaki aspekt životnog ciklusa spektra. Ova rešenja integrišu i automatizuju ključne funkcije u upravljanju, uključujući licenciranje, inženjersku analizu, administraciju i nadzor.

„Veoma mi je drago što kao regionalna kompanija svojom ekspertizom, zalaganjem i razmenom iskustva možemo da učinimo dosta na razvoju lokalnih tržišta. SRK je samo jedan od primera dobre prakse. Želela bih da istaknem da već 14. marta organizujemo 2. Ibis Seminar u Sloveniji koji će obuhvatiti značajno širi obim tema i njihov konkretni uticaj na razvoj industrije i celokupnog društva“ istakla je Romana Juvančič, direktorka ogranka Ibis Instrumenta u Sloveniji.

Na kraju, treba istaći da u industrijama u kojima se trendovi brzo menjaju kao što je to slučaj u telekomunikacijama, najbitnije je stvoriti jaku sponu između akademskog odnosno teorijskog i praktičnog dela. Na taj način omogućavamo mladim stručnjacima da upoznaju poslednje primere iz prakse i u realnom vremenu nadograde svoje teorijsko znanje što je neprocenjivo za razvoj novih kadrova.

share

Link kopiran!