IRC- Ibis Risk Calculator MSFI 9 softversko rešenje za banke je robusan softver kreiran na osnovu regionalnog iskustva koje daje praktične odgovore na izazove postavljene IFRS 9 standardom. Omogućava efikasan i dokumentovan proces obračuna umanjenja vrijednosti. Fleksibilan je kako bi odgovarao potrebama svakog klijenta i jednostavnom za upotrebu, web-baziranom rešenju za izazovnu temu.

IRC softver za banke predstavlja praktične odgovore na izazove koji su identifikovani tokom prve implementacije standarda IFRS 9. Alat pokriva ceo proces obračuna ili deo umanjenja IFRS 9. IRC rešenje je napravljeno tako da odgovara potrebama svakog klijenta. Ono je modularno i fleksibilno da pokriva različite metodološke pristupe.

IRC rešenje za izračunavanje se takođe koristi za:

checkmark-min

Brze simulacije

checkmark-min

Upravljanje ulogama

checkmark-min

Proces planiranja / budžetiranja

Glavne karakteristike su podeljene u module:

staging-module-min

Staging modul

Prikazuju promene u strukturi portfolija u zavisnosti od primene različitih kriterijuma za podelu kreditnog kvaliteta za svaki segment u portfoliu. Omogućava neograničen broj simulacija čiji su rezultati odmah vidljivi. 

ECL_calculation_module-min

ECL calculator

Kompletan ECL obračun za nekoliko sekundi jednostavnim pritiskom na dugme. Prikaz simuliranih vrednosti rezervisanja primenom različitih parametara za određivanje nivoa kreditnog kvaliteta, kao i PD i LGD parametara. 

PD calculator

Baziran na tranzacionim matricama uključuje komponentu makro ekonomskih varijabli kao i scenario analizu. Omogućuje kompletan pregled među rezultata kao osnov za revizju.

 

LGD calculator

Baziran na istorijskoj analizi naplate sa mogućnošću izdvajanja naplate iz obezbeđenja.

 

 

Modul izveštavanja

Unapred definisani izveštaji i kontrolne table za brzo ili detaljno izveštavanje, kako bi zadovoljili interne potrebe za izveštavanjem.

 

 

Koristimo "cookies" kako bismo unapredili funkcionalnost našeg veb sajta. Pritiskom na bilo koji link na ovoj stranici prihvatate korišćenje "cookies".