Unesite svoju email adresu kako biste mogli da preuzmete brošuru

Druženje na vrhu Olimpijske planine

U kojoj god kompaniji da radite, situacija je ista. Događaj koji se najviše čeka i za koji se najviše sprema svakako je Team Building. Tako su i kod nas pripreme za Team Building krenule puna tri meseca ranije a detalji organizacije postali omiljena tema za priču po hodnicima i na početku gotovo svakog sastanka.

Ovogodišnji izbor lokacije pao je na Jahorinu, olimpijsku planinu u Bosni i Hercegovini, zbog njenih daleko poznatih prirodnih lepota, ali i zbog želje da se na taj način obeleži novi status ogranka Ibis Grupe u BiH koji je od ove godine postao zasebna kompanija u okviru naše Grupe. Od mnogobrojnih hotela koji čine raznoliku ponudu ovog poznatog turističkog centra odlučili smo se za hotel Lavina, kao idealan spoj mogućnosti za sport i razonodu, odmor i relaksaciju ali i noćnu zabavu, što se ispostavilo kao odličan izbor.

Preko dana, koleginice i kolege podeljeni u timove takmičili su se u posebnim igrama koje se nisu zasnivale na čistoj fizičkoj snazi već na veštini i taktici. Nasumičan izbor takmičara u okviru timova omogućio je dodatno zbližavanje kolega koji tokom redovnih radnih aktivnosti često nemaju prilike da direktno sarađuju. Takmičarski duh među timovima zablistao je istog trenutka kada su igre počele pa su se kolege i koleginice međusobno pomagali i dopunjavali do samog kraja sa ciljem da osvoje pobednički pehar ili bar neku od medalja. Napeta atmosfera vladala je sve dok posle ručka nisu proglašeni pobednici.

Nakon igara i dodele nagrada, uprkos mračnim oblacima koji su najavljivali prolećni pljusak, nekoliko ekipa sa više snage i adrenalina uputilo se na hajking ili kvad turu sa ciljem da osvoje vrh Ogorjelica koji se nalazi na 1916 metara. Ipak, sreća sa vremenom ih je poslužila pa su uspeli da se popnu i vrate relativno suvi i sa odličnim fotografijama.

Ništa manje nije bilo zanimljivo ni na žurkama koje su nakon večere bile organizovane obe večeri našeg boravka. Atmosferu je dodatno podgrejao nastup muzičara uživo koji su pevali svima nama dobro poznate hitove iz nekih davnih vremena kojih se svi rado sećamo. Ipak, žurka je kulminirala demonstracijom talenta naših kolega i saradnika koji su pokazali da ni po čemu ne zaostaju za profesionalnim muzičarima, kojima su čak uspeli da obezbede dodatnu napojnicu.

Sam povratak je protekao u manje-više očekivanom raspoloženju. Vožnja autobusom u kojoj je pola ljudi spavalo, premoreno od količine lepih aktivnosti. Druga polovina sumirala utiske i izvlačila zaključke šta sledeći put može biti još bolje. U svakom slučaju, svi smo složni u konstataciji da ćemo se lako organizovati samo da nam situacija to i dopusti, odnosno da su svi izazovi kroz koje smo do sada prošli definitivno iza nas.

share

Link kopiran!