Unesite svoju email adresu kako biste mogli da preuzmete brošuru

Drugi Ibis Seminar Slovenija – U susret novim trendovima u test i mernoj industriji

U Ljubljani je u četvrtak 14. marta održan drugi Ibis Seminar, koji je okupio stručnjake iz industrije, telekomunikacija, energetike i nauke sa jedne, i predstavnike vodećih internacionalnih kompanija u oblasti test i merne opreme sa druge strane. Tokom ovog celodnevnog događaja, koji je pokrivao širok spektar tema specifičnih za ovo tržište, od eminentnih svetskih predavača učesnici su mogli da vide najnovija rešenja i upoznaju njihove mogućnosti.

Tokom Seminara razmatrane su značajne teme, kao što je upravljanje EMF uticajem na opštu populaciju sa fokusom na 5G, precision time scale sistemi, cyber security rešenja za zaštitu kritičnih podataka i servisa, kao i najnoviji trendovi u softverima za monitoring spektra. Osim teorijskih prezentacija Ibis Instruments je uz pomoć svojih vendora obezbedio veliki broj demo uređaja na kojima su učesnici u praksi mogli da uvide benefite koje im oni donose u svakodnevnom radu.

Kao jedna od interesantnih novina predstavljenih od strane kompanije Viavi Solutions na ovogodišnjem Seminaru svakako je sistem za nadzor optičke infrastrukture „Acoustic“. Ovaj sistem namenjen zaštiti kritične infrastrukture pre svega telco operatora i kompanija iz domena energetike. Sistem je uspešno implementirao akustične senzore i napredan softver za analitiku baziran na veštačkoj inteligenciji u vodove optičkih kablova tako da je u realnom vremenu moguće pratiti događaje u blizini vodova, čak i kada se oni nalaze više metara ispod zemlje. Praćenjem i upoređivanjem signala sistem prepoznaju vrstu aktivnosti i mesto gde se ona odvija i odmah uključuje alarm u centru za praćenje pa operateri znaju da li je iznad nekog voda prošlo vozilo, čovek ili neko kopanjem preti da ugrozi vod.

Kao i do sada, Ibis Instruments je na Seminaru okupio eksperte najznačajnijih svetskih kompanija kao što su Viavi Solutions, Panasonic Connect, Microchip, Keysight Technologies, Wavecontrol, ATDI koji su svojim prisustvom, prezentacijama i demonstracijama dodatno podigli nivo Seminara i dali priliku da se posetioci interaktivno upoznaju sa novim rešenjima. Novost ove godine bile su kompanije Dedrone i Advantech, koji su se pridružili seminaru i obogatili ga svaka u svom domenu.

„Osim Seminara u Srbiji koji je namenjen regionalnoj publici i pokriva veoma širok spektar tema, krenuli smo sa organizacijom posebnih seminara za svako od tržišta, koji se fokusiraju na specifičnosti tih tržišta, pre svega u tehnološkom smislu. Za sada smo uspešno realizovali više seminara u Sloveniji i Bosni i Hercegovini, a plan nam je da ovaj model edukacije proširimo i na Makedoniju, Albaniju, Rumuniju, Bugarsku i šire“, istakao je Bojan Nikolić, direktor prodaje kompanije Ibis Instruments.

share

Link kopiran!