Вести

19-ти Ibis Instruments Seminar

19-ти Ibis Instruments Seminar

Овогодишниот, 19-ти семинар беше успешно завршен, овој пат под слоганот „Empowered by Innovation“. Семинарот традиционално се одржа во хотелот Danubia Park на Сребреното Езеро од 18-ти до 20-ти октомври 2018 година.

На семинарот ...

прочитајте повеќе
New partnerships of IBIS INSTRUMENTS company

New partnerships of IBIS INSTRUMENTS company

Ибис Инструментс постојано го подобрува своето портфолио на производи со напредни технологии и системи, преку претставување на различни производители и комбинации на нивните решенија, овој пат портфолиото го ...

прочитајте повеќе
Одржан Ибис

Одржан Ибис "DEFENSE SEMINAR"

Во петокот, 28 септември 2018 година, во хотелот Холидеј Ин, со поддршка на IBM и Kaspersky, Ibis Instruments одржа уште еден во серијата успешни семинари. Покрај презентациите на вендорите, на семинарот беа презентирани и решенијата ...

прочитајте повеќе
Kонференција за хај-тек криминал и информациска безбедност

Kонференција за хај-тек криминал и информациска безбедност "Поврзете се безбедно"

Дводневната конференција за хај-тек криминал и информациска безбедност "Поврзете се безбедно" се одржа за прв пат во четврток и петок, 20-ти и 21-ви септември 2018 година, во Палатата "Србија" во Белград, а еден од ...

прочитајте повеќе
Во Скопје одржан успешен семинар

Во Скопје одржан успешен семинар

Во хотелот Александар Палас во Скопје, на 19-ти септември 2018 година, Ибис Инстурментс одржа уште еден од низата на семинари на актуелни теми, овој пат под наслов " Innovation in business transformation" (Иновации во бизнис ...

прочитајте повеќе
Data science конференција 4.0

Data science конференција 4.0

Четвртата по ред, Data science конференција се одржа на 18 и 19 септември 2018 година во хотелот Хајат со повеќе од 1.000 учесници од повеќе од 25 земји, со што Белград направи сигурен чекор на светската Data science сцена.Покрај многу ...

прочитајте повеќе
Најава на Data Science Конференција 4.0

Најава на Data Science Конференција 4.0

Data Science Conference 4.0 ќе се одржи на 18 и 19 септември 2018 година во хотелот Хајат, и трет пат по ред, Ибис Инструментс ќе учествува како спонзор и говорник. Оваа конференција се базира на голема заедница на мотивирани поединци ...

прочитајте повеќе
Најава на ИБИС Семинар во Македонија

Најава на ИБИС Семинар во Македонија

ИБИС ИНСТРУМЕНТС спрема уште еден семинар со актуелни теми, но овој пат во Скопје, во Македонија. Со големо задоволство ги повикуваме сите заинтересирани да дојдат на 19ти Септември 2018 година во Хотел Александар ...

прочитајте повеќе
Успешен настап на ANGA COM

Успешен настап на ANGA COM

ANGA COM е конференција на која се претставуваат актуелните технологии во светот на кабловските телекомуникации и се прикажуваат иницијативи кои ќе го водат понатамошниот развој на индустријата во наредните ...

прочитајте повеќе
Ибис Инструментс на ANGA.COM

Ибис Инструментс на ANGA.COM

Од 12 до 14 Јуни 2018 год. во Келн, Германија, , Ибис Инструментс ќе биде присуте и ќе има свој штанд на ANGA.COM. Ќе бидеме во холот број 7, на штандот G69, и во текот на овие три дена од саемот ќе го прикажеме нашето иновативно ...

прочитајте повеќе
Ибис Инструментс собир на инсталатери

Ибис Инструментс собир на инсталатери

Во Петок 8, Јуни 2018, Во Местото Стремен Во Јаково, Компанијата Ибис Инструментс со поддршка на партнерот VIAVI Solutions организираше натпреварувачки собир на инсталатерите каде што собра поголем број од своите партнери и ...

прочитајте повеќе
INFOTECH 2018

INFOTECH 2018

ASIT (Asoцццијација за компјутери, информатика, телекомуникации и нови медиуми на Србија), на 6 и 7 Јуни 2018 година, во хотелот Извор во Аранѓеловац, ја организираше традиционалната конференција INFOTECH.

Ибис Инструментс, како ...

прочитајте повеќе
Одржана конференцијата eSecurity 2018

Одржана конференцијата eSecurity 2018

Втората меѓународна eSecurity конференција, беше одржана од 25. до 27. април во хотелот Crowne Plaza во Белград во организација на Здружението eSigurnost. Настанот привлече голем број на стручњаци од земјата и од странство од областа ...

прочитајте повеќе
Одржана конференцијата: Digitalni svet i PUKOS 2018

Одржана конференцијата: Digitalni svet i PUKOS 2018

Третата по ред DSP – Digitalni svet I PUKOS меѓународна конференција на која и компанијата Ибис Инструментс беше учесник беше одржана на 25 и 26 Април 2018 год. во Сава центарот. Цел на оваа конференција е да низ интензивна ...

прочитајте повеќе
Ибис Инструментс на конференцијата TECHNOBANK 2018

Ибис Инструментс на конференцијата TECHNOBANK 2018

Втора година по ред, компанијата Ибис Инструментс, учествуваше како спонзор на конференцијата Technobank 2018 која се одржа во хотелот Crowne Plaza на 24 и 25 Април. Technobank конференцијата е посветена на иновациите и современите ...

прочитајте повеќе
Ибис Инструментс на четвртиот IT konekt

Ибис Инструментс на четвртиот IT konekt

Веќе четврта година по ред на едно место е собрана целокупната ИТ сцена. Оваа година, ITkonekt во Белград е одржан на 14ти и 15ти април во хотелот Метропол, а како еден од спонзорите на конференцијата беше и компанијата Ибис ...

прочитајте повеќе
Одржана работилница “Next Generation Syber Security – CERT”

Одржана работилница “Next Generation Syber Security – CERT”

Во хотелот Вучко, на Јахорина, на 12 Април 2018 год. Ибис Инструментс одржа работилница со тема “Next Generation Syber Security – CERT”. Адресирајќи ги предизвиците, ги адресиравме и адекватните решенија за истите, и преку комбинација ...

прочитајте повеќе
Одржана е VIAVI работилница

Одржана е VIAVI работилница

Ибис Инструментс, во соработка со долгогодишниот партнер Viavi Solutions во понеделник, 5ти Февруари 2018, во просториите на Ибис Инструментс во Белград организираше работилница на тема „All IP transformation challenges“.

Темите на кои се ...

прочитајте повеќе
PosTel 2017

PosTel 2017

35-тиот Симпозиум за нови технологии во поштенскиот и-телекомуникацискиот сообраќај, PosTel 2017, се одржа на 5-ти и 6-ти декември 2017 година, на Факултетот за сообраќај во Белград, во организација на Одделот за поштенски и ...

прочитајте повеќе
Data Science 3.0 kонференцијата

Data Science 3.0 kонференцијата

Конференцијата DATA SCIENCE 3.0 беше организирана од Институтот за современи науки. Конференцијата се одржа на 21-ви и 22-ри ноември, 2017 година во Bell expo центарот во Белград. Свеченото отворање на конференцијата се одржа во ...

прочитајте повеќе
Успешно завршена Синергија 2017

Успешно завршена Синергија 2017

Завршена е уште една ‘Синергија’, годишен состанок на Мајкрософт посветена на компании од приватниот и јавниот сектор, како и на поединци кои се занимаваат со информатичка технологија. Покрај двете вообичаени ...

прочитајте повеќе
18. Ибис Инструментс Семинар

18. Ибис Инструментс Семинар

18-тиот Ibis Instruments Seminar под слоганот „Time to Learn“, беше успешно одржан во Danubia Park хотелот на ебрено езеро од 19 до 21 октомври 2017 година.Повеќе од 150 претставници на компании од Србија и регионот, како и партнери на Ibis Instruments ...

прочитајте повеќе
Заврши натпреварот за најдобра студентска идеја на Универзитетот во Нови Сад

Заврши натпреварот за најдобра студентска идеја на Универзитетот во Нови Сад

И овогодинешниот натпревар за најдобра студентска идеја во рамките на Erazmus проектот IF4TM беше поддржана од компанијата Ибис Инструментс како спонзор на натпреварот.На Универзитетот во Нови Сад пристигнаа 38 идеи ...

прочитајте повеќе
Конференција „Дигитален свет и PUKOS“

Конференција „Дигитален свет и PUKOS“

Асоцијацијата на кабелски оператори на Србија (PUKOS) на 26 и 27 април 2017 година во Сава центарот организираше дводневна конференција „Дигиталниот свет и PUKOS“ на која што и што Ибис Инструментс се претстави со своето ...

прочитајте повеќе
Компанијата Ибис Инструментс на конференцијата и изложба на банкарски технологии Technobank 2017

Компанијата Ибис Инструментс на конференцијата и изложба на банкарски технологии Technobank 2017

Компанијата Ибис Инструментс оваа година прв пат учествуваше како спонзор на конференцијата Technobank 2017 која се одржа во хотелот Crowne Plaza на 29. i 30. март. Technobank е ‘место на собирање‘ на банките и излагачите од регионот ...

прочитајте повеќе
Впечатоци од ИТ конференција 2017

Впечатоци од ИТ конференција 2017

Имавме голема чест да бидеме спонзори на 22-рата Научно -стручна конференција „Информатички технологии – сегашност и иднина“, која ја организираше електротехничкиот факултет на универзитетот во Црна Гора и која се ...

прочитајте повеќе
Ибис Инструментс - Прв Platinum IBM партнер во Србија

Ибис Инструментс - Прв Platinum IBM партнер во Србија

Од 1 Јануари 2017 година, Ибис Инструментс е сертифициран како IBM - Platinum Business Partner и во моментот е единствен со тој статус во Србија и еден од ретките во нашиот регион. Ова е најпрестижно ниво на партнерство во IBM.

прочитајте повеќе

Прослава по повод 20 години работа на Ибис Инструментс се одржа во Бања Лука

Прослава по повод 20 години работа на Ибис Инструментс се одржа во Бања Лука

После прославата во Белград, Ибис Инструментс организираше прослава за 20 години успешна работа и со своите корисници во Босна и Херцеговина. Прославата беше одржана на 17ти ноември 2016 година во ресторанот Интегра во ...

прочитајте повеќе
Ibis Instruments ја доби наградата Viavi Star Team Award за FY16

Ibis Instruments ја доби наградата Viavi Star Team Award за FY16

Viavi Solutions со задоволство ја додели наградата Viavi Star Team Award за FY16 на Ибис Инструментс д.о.о. кој е еден од 27-те Velocity партнерски компании на глобално ниво. Оваа годишна награда е потврда на членовите на партнер програмата ...

прочитајте повеќе
17ti Ibis Instruments Семинар

17ti Ibis Instruments Семинар

Под слоганот „20 години со Вас“ во хотелот Danubia Park на Сребрено Езеро од 20 до 22.10.2016. година се одржа традиционалниот Ибис Инструментс Семинар. Околу 150 претставници на компании од Србија и регионот, како и претставници ...

прочитајте повеќе
Ибис Инструментс, партнер на Sinergija 2016

Ибис Инструментс, партнер на Sinergija 2016

Sinergija е најголема и највлијателна годишна конференција посветена на информатичко-комуникациските технологии и на нивната деловна примена во регионот на Југоисточна Европа која што оваа година се одржа по ...

прочитајте повеќе
Втората Data Science конференција беше одржана во Белград

Втората Data Science конференција беше одржана во Белград

Data Science Conference е првата отворена конференција посветена на науката за податоците која е организирана во Србија. Конференцијата е замислена како место каде се собираат професионалци за Data Science (наука за податоците), но ...

прочитајте повеќе
Ибис Инструментс прослави 20 години успешно работење

Ибис Инструментс прослави 20 години успешно работење

Во петок, 16ти Септември, компанијата Ибис Инструментс, на сплавот Gabbiano Yachting Club прослави 20 години на успешно работење. Јубилејот беше одбележан со голема прослава во кругот на нашите деловни партнери, корисници, и ...

прочитајте повеќе
Успешна презентација на ANGA.COM

Успешна презентација на ANGA.COM

ANGA COM 2016 претставуваше голем успех за Ибис Инструментс. Ова е еден од најзначајните саеми на кој можеме да ги запознаеме нашите клиенти и партнери и да дознаеме информации за клучните трендови на пазарот на ...

прочитајте повеќе
Ибис Инструментс стана Microsoft Dynamics CRM партнер

Ибис Инструментс стана Microsoft Dynamics CRM партнер

Партнерството помеѓу Ибис Инструментс и Микрософт сега е проширено и со Dynamics CRM со цел да одговориме на барањата од нашите клиенти. MS Dynamics е водечко CRM решение во индустријата, и со нашето постојно портфолио и ...

прочитајте повеќе

"IBIS PERFORMANCE INSIGHTS" презентација на ANGA.COM

ANGA COM – саемот и конгрес за Широкопојасни (Broadband) кабловски и сателитски содржини е водечки европски бизнис настан за широкопојасните оператори и провајдери веќе повеќе од 15 години. Оваа година, ANGA COM ќе се одржи од 7 ...

прочитајте повеќе
Успешна имплементација на Big Data платформата

Успешна имплементација на Big Data платформата

Ибис Инструментс со гордост Ве известува дека новата Big Data платформа на Ибис Инструментс ја доживеа својата прва комерцијална имплементација во голем Tier 1 оператор кој функционира во повеќе земји во регионот.

Голем ...

прочитајте повеќе
Mobile World Congress

Mobile World Congress

Ако сте во мобилната индустрија, или во индустрија која ги поддржува мобилните оператори, или пак се обидувате да направите контакти со мобилната индустрија, Вие едноставно мора да присуствувате на MWC (Mobile World Congress – ...

прочитајте повеќе
Ново генеричко решение на Ибис Инструментс - IBIS ESB / BPM

Ново генеричко решение на Ибис Инструментс - IBIS ESB / BPM

Ибис Инструментс создаде ново генеричко решение, IBIS ESB / BPM, кое овозможува имплементација на различни деловни процеси. Основните компоненти на Решението се: каталог на деловни субјекти (на пр. артикли, услуги, ...

прочитајте повеќе
Sinergija 2015

Sinergija 2015

Синергија 15, одржана од 21 до 23 октомври во хотелот Crowne Plaza во Белград, во текот на три дена собра 1500 учесници, беше домаќин на преку 60 угледни предавачи од Србија и од странство, кои се бават со најактуелните ИТ теми низ ...

прочитајте повеќе
Ново решение на Ибис Инструментс

Ново решение на Ибис Инструментс

Автоматизацијата на ИТ процесите е решение кое го нуди Ибис Инструментс со цел да се имплементираат различни ИТ процеси врз основа на најдобрите практики на ITIL. Ова решение овозможува имплементација на разни ИТ ...

прочитајте повеќе
Ибис Инструментс лансираше ново специјално развиено Big Data решение - Ibis Performance Insights

Ибис Инструментс лансираше ново специјално развиено Big Data решение - Ibis Performance Insights

Повеќегодишното искуство во прибирање на податоци, мониторинг на квалитет на сервисите (QoS monitoring) и консолидација, доведоа до тоа Ибис Инструментс да развие комплетно решение (Ibis Performance Insights) од крај до крај (E2E) за ...

прочитајте повеќе