Ran Test и WiFi

Решенија за теренско тестирање на wireless технологиите го поддржуваат високиот квалитет на имплементација на мрежната инсталација, одржување, и сигурни перформанси на сервисот за провајдерите на услуги. Портфолиотото вклучува радио фреквентни (RF) рачни инструменти за решавање на проблемите и за одржување на базните станици, кои исполнуваат сите барања за испитување на базните станици за технологии како GSM, UMTS, LTE, WiFi .....

Cable & Antenna Tester

Cable & Antenna Tester

CellAdvisor анализаторот за кабел и антена (Handheld Cable and Antenna Tester) обезбедува интегрирани решенија за тестриање на антенските системи при инсталација на базните станици. Овој инструмент работи во опсегот до 4 GHz, а основни мерења му се: Return loss, VSWR, Cable loss, Distance to fault (DTF)

симнете pdf
Signal Analyzer

Signal Analyzer

CellAdvisor Анализаторите на сигнал (Signal Analyzer) го воведуваат RFoCPRI, и нуди спектар/интерференција/демодулација на сигнал и RF/мерачи на оптичка моќност и опционална инспекција оптички влакна во еден робусен, пренослив инструмент кој има можност за работа на клауд (cloud-enabled).

симнете pdf
FieldFox RF Analyzer

FieldFox RF Analyzer

FieldFox RF анализаторот на Keysight е првиот пренослив инструмент до 50 GHz со најмногу интегрирани опции за инсталација и одржување на безжичните мрежи, микробранови линкови, сателитски комуникации и радарски системи. Тј ги комбинира функциите на анализа на кабли и антени, анализа на спектар, анализа на интерференција, бројач на фреквенција, независен генератор на извор, мерење на моќност и анализатор на векторски мрежи во компактен и лесен и водоотпорен уред без вентилатори за ладење и тестиран според воените (MIL) стандарди.

симнете pdf
Interference Analyzer

Interference Analyzer

Преносниот анализатор на интерференција и насока IDA 2 (Interference and Direction Analyzer) беше специјално развиен за идентификување и локализирање на интерференција, оштетувања и непознати извори. IDA уредот е комплетен се-во-едно мерен систем кој е прилагоден токму на неговата примена: ефикасен локализатор на извори. Тој е вистински пронаоѓач на насока со квалитети на приемник во формат на рачен уред.

симнете pdf
Base Station Analyzer

Base Station Analyzer

CellAdvisor анализаторот на базна станица го воведе RFoCPRI, и нуди способност на двојна порта, кабел и антена/спектарот/интерференција/сигнал/демодулација и RF/мерење на оптичка моќност и опционални инспекција на оптички влакна во еден робусен , пренослив инструмент.

симнете pdf
WiFi Advisor

WiFi Advisor

WiFi Advisor е инструмент за карактеризација, оптимизација и решавање на проблемите на куќните WiFi мрежи.

симнете pdf
Fluke OneTouch

Fluke OneTouch

Сè-во-едно тестер на перформансите на 1Gig Ethernet и Wi-Fi мрежите. Автоматизиран тестер за разбирање на перформансите на мрежата на крајниот корисник на-терен во реално време и низ клауд во тек на времето. Со комбинацијата на бакар, оптички влакна и Wi-Fi при решавањето на проблемите се решаваат широк спектар на проблемите.

симнете pdf
X