Безбедност

Со користење на напредни иновативни методи, ние можеме да ви помогнеме да се справите со безбедносните закани на поефикасен и поефективен начин, и притоа целосно да ги обезбедиме вашите клучни ИКТ инфраструктура и сервиси. Заштитете ја вашата компанија од комплексни ИТ безбедносни закани и во исто време намалете ги трошоците

Барањата на пазарот

Барањата на пазарот

Итноста за современи решенија за безбедност расте од ден на ден како што дигиталниот свет напредува со експоненцијална брзина. Горечкото прашање за многу бизнис лидери е секогаш истото досадно прашање: Што треба да се направи за да го заштитиме нашиот бизнис од безбедносните ...

Итноста за современи решенија за безбедност расте од ден на ден како што дигиталниот свет напредува со експоненцијална брзина. Горечкото прашање за многу бизнис лидери е секогаш истото досадно прашање: Што треба да се направи за да го заштитиме нашиот бизнис од безбедносните закани?

И покрај зголемениот фокус на обезбедување на дигиталните бизниси, ИТ одделите се борат да го задржат чекорот со најновите достигнувања во безбедносната технологија. Претпријатија знаат дека безбедносната заштита само на крајните точки најчесто не е доволна, но миграцијата кон активна одбрана –пристапи за управување со безбедноста базирани на ризик, откривање на евенти базирани на анализа, како и инстантен одговор на инциденти како рефлекс - се уште на се случува во широк обем. И покрај тоа што овие технологии брзо созреваат и се формираат заедници кои широко ги експонираат ризиците, најголемата пречка е бавното прифаќање на решенијата кои веќе постојат. Основниот предизвик на ИТ: да се биде во тек со најдобрите практики за безбедност, да станат попаметни во врска со новите активни можности во одбраната, и да станат реални за патувањето кое ги очекува.

прочитајте повеќе
Ние имаме решение

Ние имаме решение

Ние знаеме дека безбедноста е една од најважните теми овие денови за сите видови на компании и ние ја гледаме како уште поважна во годините што доаѓаат. Затоа нашиот пристап е да им помогнеме на нашите клиенти да развијат холистичка стратегија за безбедност, и потоа да спроведат ...

Ние знаеме дека безбедноста е една од најважните теми овие денови за сите видови на компании и ние ја гледаме како уште поважна во годините што доаѓаат. Затоа нашиот пристап е да им помогнеме на нашите клиенти да развијат холистичка стратегија за безбедност, и потоа да спроведат соодветни решенија од врвните вендори за безбедносна технологија, кои совршено ќе се вклопат во таа стратегија. Ибис Инструментс нуди портфолио на длабока компаниска безбедност во согласност со потребите на вашата компанија. Ненадминливи во можностите да ви помогнеме да ги разбиете новите сигурносни закани, да имплементирате безбедносни иновации и да ги намалите трошоците и комплексноста на ИТ безбедноста, ние можеме да ги заштитиме вашите најкритични податоци.

прочитајте повеќе
Заштити од сајбер-напади и сложени закани

Заштити од сајбер-напади и сложени закани

НОВА ГЕНЕРАЦИЈА НА ЗАШТИТА

Спречете ги насочените напади во реално време: Ние можеме да ви помогнеме да ги запрете софистицираните закани со одбрана од тнр. „следна генерација“. Вооружени со најновите решенија за компјутерски криминал, ќе бидете во можност да ги детектирате заканите побрзо и да донесете ...

Спречете ги насочените напади во реално време: Ние можеме да ви помогнеме да ги запрете софистицираните закани со одбрана од тнр. „следна генерација“. Вооружени со најновите решенија за компјутерски криминал, ќе бидете во можност да ги детектирате заканите побрзо и да донесете информирани одлуки во корелација со масивни количини на податоци во реално време.
Детектирајте напредни закани со безбедносно разузнавање: Можете да одговорите на заканите побрзо и всушност да ги запрете софистицираните закани во реално време кога и се случуваат со BigData анализтика која е инкорпорирана во наите решенија.
Бранете се против интернет измамите и компјутерскиот криминал: Користете напредни софтверски или хардверски решенија, или и двете со цел да одговорите на заедничките безбедносни закани кои се случуваат денес, а ќе ги има и утре.

прочитајте повеќе
Заштита на критичните средства

Заштита на критичните средства

ЗАБРАНЕТ ПРИСТАП НА „НЕПОКАНЕТИТЕ“

Управувајте и администриајте ги корисниците и нивниот пристап: Валидирајте „кој е кој“ во рамките на претпријатието и на (cloud), и користете контроли кои се свесни за контекстот (context-aware) и на улогата (role-based) за да спречите неавторизиран пристап. Овие контроли се доволно паметни да ...

Управувајте и администриајте ги корисниците и нивниот пристап: Валидирајте „кој е кој“ во рамките на претпријатието и на (cloud), и користете контроли кои се свесни за контекстот (context-aware) и на улогата (role-based) за да спречите неавторизиран пристап. Овие контроли се доволно паметни да знаат каде се корисниците, што сакаат да направат и како изгледа нивното нормално однесување – сè ова пред на ним да им се дозволи пристап. Ловете ги прекршувањата преку собирање на податоци кои се релевантни за безбедноста од рамките на претпријатието. Имплементирајте интелигентни безбедносни технологии за анализа во реално време, превенција на измама и откривање на неправилности. Проширете ги вашите безбедносни вештини со разузнавање за надворешни закани.
Идентификувајте ги и заштитете ги чувствителните податоци: Откријте ги и класифицирајте ги критичните податоци. Заштитете ги овие информации со интелегентни контроли со кои ќе следите кој пристапува во тие податоци и од каде. Откријте ги аномалиите и неовластените пристапи. Барајте ги суптилните индикатори за напад со длабока анализа на безбедноста.
Управувајте со безбедносните ризици на апликациите: Анализирајте ги безбедносните пропусти на апликации пред тие да одат во производство – избегнете ги трошоците за нивно поправање подоцна и потенцијалните штети од решавањето на загубите на жртвите од безбедносни напади. Адресирајте ја безбедноста од првиот ден.
Управувајте и обезбедете ја вашата мрежа и крајните точки: наметнете усогласеност, блокирајте ги заканите и санирајте ги слабостите со речиси во реално време видливост за вашите лаптопи, десктоп компјутери и серверите уредите за продажба (point-of-sale), банкоматите и слично.

прочитајте повеќе
Заштита на вашите компаниски мобилни уреди

Заштита на вашите компаниски мобилни уреди

НИЕ МИСЛИМЕ НА СÈ, ШТИТИМЕ СÈ

Заштитете ги мобилните уреди, содржините на нив, апликациите и трансакциите. Ова се најбараните функционалности од страна на нашите клиенти денес за мобилна сигурност. Заложете се за решавање на мобилната безбедност од првиот ден.

Заштитете ги мобилните уреди, содржините на нив, апликациите и трансакциите. Ова се најбараните функционалности од страна на нашите клиенти денес за мобилна сигурност. Заложете се за решавање на мобилната безбедност од првиот ден.

Зошто Ибис Инструментс

Зошто Ибис Инструментс

  • Ние го носиме неопходното разбирање на еволуцијата на дигиталната индустрија, деловните предизвици и применливата технологија
  • Водечки производители во индустријата и сеопфатно портфолио
  • Иновативни решенија прилагодени за секој клиент
  • Ние го носиме неопходното разбирање на еволуцијата на дигиталната индустрија, деловните предизвици и применливата технологија
  • Водечки производители во индустријата и сеопфатно портфолио
  • Иновативни решенија прилагодени за секој клиент
X