Партнери

Веќе 22 години, Ибис Инструментс постојано го развива своето портфолио на производи и системи со напредна технологија од различни добавувачи, и нив ги комбинира со цел да им понуди конкурентни решенија за контиуирано растечките барања на пазарите. Ние веруваме дека имаме изградено уникатно портфолио од водечките Т&М и OSS/BSS вендори со кои ги исполнуваме потребите на нашите клиенти за квалитет, конкурентни и сигурни решенија.

IBM и Ибис Инструментс

IBM и Ибис Инструментс

СИНЕРГИЈА НА КВАЛИТЕТ И ЗНАЕЊЕ

Ибис Инструментс, како еден од врвните систем интегратори во регионот вооружени со софтверските алатки од ...

Ибис Инструментс, како еден од врвните систем интегратори во регионот вооружени со софтверските алатки од еден од водечките производители на софтвер (IBM) испорачува квалитет и успех на секој клиент.

Од 1 Јануари 2017 година, Ибис Инструментс е сертифициран како IBM - Platinum Business Partner и во моментот е единствен со тој статус во Србија и еден од ретките во нашиот регион. Ова е најпрестижно ниво на партнерство во IBM.

Достигнувања на партнерството:

 • IBM партнер од 2005 година. Од 2007 година достигнато највисоко ниво на партнерство.
 • 20 проекти реализирани со користење на IBM технологии
 • 20 IBM сертифицирани инженери
 • Многубројни акредитации на IBM решенија и производи. Еден од водечките партнери на IBM во светот во однос на бројот на сертификати и акредитации.

Награди и признанија:

 • The best IBM software partner in 2008
 • IBM Competitive Deal of the Year 2011
 • IBM letter of thanks for the great and selfless commitment in bringing projects based on IBM technologies, 2011.
 • Reaching for the stars, Budapest 2015 – IBM AWARD TO THE BEST ITSM EXPLORER Premier Business Partner

Ние ги користиме следните IBM технологии во нашите решенија:

 • IBM Middleware suite (Tivoli Netcool, Maximo, Websphere)
 • IBM Analytics suite (Netezza, BigInsights, Streams, Cognos, Data Stage)
 • IBM Security Solutionsза
www.ibm.com/us-en/ прочитајте повеќе
Мајкрософт и Ибис Инструментс

Мајкрософт и Ибис Инструментс

НОВО ПАРТНЕРСТВО ЗА НОВА ЕРА

Новото партнерство што го воспоставиваме со Microsoft е на самиот почеток и очекуваме тоа да порасне во голем ...

Новото партнерство што го воспоставиваме со Microsoft е на самиот почеток и очекуваме тоа да порасне во голем обем во годините што доаѓаат. Ние сме целосно посветени и инвестираме заедно да ја достигнеме таа цел.

Во тој процес, ние веќе успеавме да стекнеме Silver Cloud Platform компетенција и соодветни сертификати.

Партнерството помеѓу Ибис Инструментс и Микрософт сега е проширено и со Dynamics CRM со цел да одговориме на барањата од нашите клиенти.

Награди и признанија

Microsoft Partner Network 2014-2015 – Silver Cloud Platform

www.microsoft.com прочитајте повеќе
Viavi Solutions

Viavi Solutions

Viavi Solutions (поранешен JDSU) софтверските и хардверски платформи и инструменти испорачуваат видливост од ...

Viavi Solutions (поранешен JDSU) софтверските и хардверски платформи и инструменти испорачуваат видливост од крај-до-крај низ физичките, виртуелните и хибридните мрежи. Прецизната интелигенција и динамичкиот увид преку мрежниот екосистем го оптимизира искуството на услугата за зголемување на лојалноста на клиентите, поголема профитабилност и побрза транзиција на технологии од следната генерација.

www.viavisolutions.com прочитајте повеќе
Keysight Technologies Inc

Keysight Technologies Inc

Keysight Technologies Inc (NYSE: KEYS) е водечка компанија за електронска мерна опрема во светот, која го трансформира ...

Keysight Technologies Inc (NYSE: KEYS) е водечка компанија за електронска мерна опрема во светот, која го трансформира денешното искуство на мерење преку иновации во безжични, модуларни, и софтверски решенија. Со своето HP и Agilent наследство, Keysight нуди и решенија во безжичните комуникации, воздухопловството и одбраната и на пазарот на полупроводници со платформи од светска класа, софтвер и конзистентна мерна наука. Со 10.500 вработени претпријатието им служи на клиенти во повеќе од 100 земји.

www.keysight.com прочитајте повеќе
Oracle

Oracle

Oracle им помага на претпријатијата од сите големини на нивното патување на дигитална трансформација. ...

Oracle им помага на претпријатијата од сите големини на нивното патување на дигитална трансформација. Апликациите, платформите и инфраструктурата на Oracle, ги применуваат најновите технологии и оние кои се сеуште во развој - вклучувајќи ги вештачката интелигенција (AI), машинското учење, блокчеин и Интернет на нештата (IoT) - на начини кои создаваат деловна диференцијација и предност на пазарот. Од август 2018 година, Ibis Instruments официјално стана ORACLE партнер.

www.oracle.com/rs прочитајте повеќе
Kaspersky Lab

Kaspersky Lab

Kaspersky Lab е меѓународна компанија која се занимава со производство на системи за заштита на софтвер и работи ...

Kaspersky Lab е меѓународна компанија која се занимава со производство на системи за заштита на софтвер и работи во речиси 200 земји и територии низ целиот свет. Седиштето на компанијата се наоѓа во Москва, а има и холдинг-компанија која е регистрирана во Обединетото Кралство. „Kaspersky Lab“ во моментов вработува повеќе од 2.850 квалификувани професионалци. Оваа компанија има свои канцеларии во 30 земји, а нејзините производи и технологија се користат од над 300 милиони корисници и над 250 000 корпоративни клиенти од целиот свет. Компанијата е особено фокусирана на големите претпријатија и малите и средни бизниси, а од септември 2018 година нивниот бизнис се проширува и на Ибис Инструментс, кога Ибис станува официјален Kaspersky партнер.

www.kaspersky.rs прочитајте повеќе
Check Point Software Technologies Ltd.

Check Point Software Technologies Ltd.

Check Point Software Technologies Ltd. е израелски мултинационален провајдер на софтвер како и комбнирани хардверски и ...

Check Point Software Technologies Ltd. е израелски мултинационален провајдер на софтвер како и комбнирани хардверски и софтверски производи за IT security, вклучувајќи ги network security, endpoint security, mobile security, data security и security management.Од 2016. година компанијата има околу 4.000 вработени низ целиот свет.

www.checkpoint.com прочитајте повеќе
ClickSoftware

ClickSoftware

ClickSoftware е глобален лидер во автоматизирани решенија за претпријатијата за оптимизација и управување со ...

ClickSoftware е глобален лидер во автоматизирани решенија за претпријатијата за оптимизација и управување со работна сила. Достапни преку облак или во компанијата (cloud или on-premise), овие решенија им обезбедуваат на организациите видливост од крај-до-крај и контрола на целиот процес на услугата и им овозможува да ги водат нивните компании напред преку оптимизирање на планирањето, автоматизирано сакажување на теренските задачи и диспечирање на истите со цел да се зголеми продуктивноста и да се зголеми задоволството на клиентите, додека во исто време се намалуваат севкупните трошоци за услугата.

www.clicksoftware.com прочитајте повеќе
Comptel

Comptel

Comptel е интернационална компанија за софтвер и услуги специјализирана за телекомуникации и пружа услуги на ...

Comptel е интернационална компанија за софтвер и услуги специјализирана за телекомуникации и пружа услуги на секоја компанија која има потреба за обработка на огромни количини на податоци и работа со истите. Решенијата на Comptel за service fulfillment, mediation, charging i policy control, и predictive social analytics, со имплементација и професионални сервиси им овозможува на провајдерите на сервиси да ги автоматизираат клиентските интеракции и други деловни одлуки, да создадат приходи, да ги намалат трошоците и да го намалат губењето на претплатници.

www.comptel.com прочитајте повеќе
Fujikura

Fujikura

Fujikura е еден од водечките светски производители на кабли со оптички влакна и опрема за инсталација, мерење ...

Fujikura е еден од водечките светски производители на кабли со оптички влакна и опрема за инсталација, мерење и тестирање. Името на Fujikura стана синоним за фузиони сплајсери за оптички влакна а компанијата стана водечки светски снабдувач на телекомуникациските компании од целиот свет.

www.fujikura.co.uk прочитајте повеќе
Microsemi

Microsemi

Microsemi е светски лидер во доменот на решенија кои овозможуваат дистрибуција на синхронизацијата и прецизно ...

Microsemi е светски лидер во доменот на решенија кои овозможуваат дистрибуција на синхронизацијата и прецизно време, во различни технологии и ги поставува стандардите во светот за време. Microsemi портфолиото е во можност да создава, дистрибуира и аплицира прецизно време за индустриите на комуникациите, авијација/одбрана, ИТ инфраструктура и метрологија и различните клиенти, од провајдерите на комуникациски услуги и производителите на мрежна опрема до владините оддели, се во можност да изградат посигурни мрежи и системи со користење на напредните тајминг технологии на компанијата, атомски часовници, услуги и решенија.

www.microsemi.com прочитајте повеќе
NARDA

NARDA

NARDA Safety Test Solutions е глобален лидер во развојот и производството на мерна опрема за електрични, магнетни и ...

NARDA Safety Test Solutions е глобален лидер во развојот и производството на мерна опрема за електрични, магнетни и електромагнетни полиња, сопственик на повеќе од 95% од сите објавени патенти за мерење на таквите области. NARDA е високо иновативна компанија која редовно развива нови мерни уреди во форма на рачни тестери, далечинско контролирани мерни станици, и заштитна опрема.

www.narda-sts.de прочитајте повеќе
Procera

Procera

Procera решенијата се користат од страна на мрежните оператори и производители низ целиот свет за да додадат ...

Procera решенијата се користат од страна на мрежните оператори и производители низ целиот свет за да додадат нови нивоа на интелигенција во своите мрежи. Решенијата се насочени кон подобрување на корисничкото искуство на мрежите на широкопојасен интернет - без разлика дали се тие фиксни, мобилни, кабловска телевизија, Wi-Fi, сателитски, или со било која друга технологија за пристап која може да се користи секаде во светот. Сите решенија се фокусирани на искуството на претплатниците.

www.proceranetworks.com прочитајте повеќе
Spirent Communications

Spirent Communications

Spirent Communications е глобален лидер во тест и мерни решенија за лабораториски стрес тестирања, тестирање на ...

Spirent Communications е глобален лидер во тест и мерни решенија за лабораториски стрес тестирања, тестирање на телекомуникациски мрежи и ИТ средини, овозможувајќи им на денешните комуникациски системи, како и утрешните нови претпријатија да имплементираат збогатени комуникациски мрежи, уреди, услуги и апликации.

www.spirent.com прочитајте повеќе
TEOCO

TEOCO

TEOCO е водечки провајдер на решенија за планирање, assurance, аналитика и оптимизација за телекомуникациските ...

TEOCO е водечки провајдер на решенија за планирање, assurance, аналитика и оптимизација за телекомуникациските оператори во целиот свет. TEOCO експертизата им помага на телекомуникациските оператори во решавањето на секојдневните предизвици со кои се соочуваат во нивните мрежи, нивната работа и нивните клиенти.

www.teoco.com прочитајте повеќе